Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple, η Google, η Amazon και το Facebook δέχονται καθημερινά εκατοντάδες βιογραφικά από ανθρώπους που θα ήθελαν να εργαστούν μαζί τους και όσο και αν είναι κανείς προετοιμασμένος για μια συνέντευξη, κάποιες ερωτήσεις είναι σίγουρα αναπάντεχες.

 

Η Google είχε γίνει διάσημη για μερικές από τις ερωτήσεις που συνήθιζε να κάνει. Διασημότερη, ίσως, ήταν εκείνη όπου ο υποψήφιος έπρεπε να απαντήσει για ποιο λόγο τα  φρεάτια είναι στρογγυλά. Λένε, πάντως, πως έχει σταματήσει αυτή την πρακτική. Αντίθετα, η Apple λέγεται πως συνεχίζει την παράξενη συνήθεια και αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που συνηθίζει να κάνεις στους υποψήφιους υπαλλήλους.

 

Πόσα παιδιά γεννιούνται κάθε ημέρα;

twins-1628843_1280.jpg

Ερώτηση που δείχνει πως πριν πάει για τη συνέντευξη ο υποψήφιος πρέπει να «ξεσκονίσει» διάφορες πηγές και να είναι έτοιμος για ερωτήσεις που δεν ακούει κάθε μέρα.

Τι βάρος έχει το Εμπάιρ Στέιτ;

Εμπάιρ Στέιτ

Είναι λίγο παράξενο να ρωτάς πόσο ζυγίζει ο γνωστότερος ουρανοξύστης της Νέας Υόρκης, αλλά όλοι έχουν παραξενιές γιατί όχι και η Apple;

Από ποιο όροφο πρέπει να πετάξουμε ένα αβγό ώστε να μην σπάσει;

fried-eggs-456351_1280.jpg

Βεβαίως είναι μία ερώτηση-παγίδα και υποτίθεται πως η απάντηση δείχνει τον τρόπο σκέψης του υποψηφίου. Εμείς θα το κάναμε ομελέτα πριν το πετάξουμε.

Πώς θα δοκιμάζατε την αγαπημένη σας εφαρμογή;

shutterstock_679165810.jpg

Η ερώτηση απευθύνεται σε μηχανικούς λογισμικού που θέλουν να εργαστούν στα αντίστοιχα τμήματα της Apple και η σωστή απάντηση μπορεί να είναι κάτι απλό σαν το «δεν την δοκιμάζω γιατί είναι ήδη αγαπημένη» ή κάτι πολύ πιο σύνθετο που να περιλαμβάνει εξαντλητικές δοκιμές επιδόσεων.

Έχουμε έναν εξοργισμένο πελάτη που περιμένει εδώ και 20 λεπτά, πώς διαχειρίζεστε την κατάσταση;

customer_rage.jpg
Φωτογραφία: Shutterstock

Δεν φαίνεται για ερώτηση-παγίδα και φαίνεται πως απευθύνεται σε υποψηφίους για τα καταστήματα της Apple.

Βάζουμε ένα ποτήρι με νερό σε έναν δίσκο βινυλίου και αρχίζουμε να τον περιστρέφουμε. Τι θα συμβεί πρώτο: θα φύγει το ποτήρι στο πλάι, θα πέσει ή θα χυθεί το νερό;

turntable-2786528_1280.jpg

Αν στο μάθημα της Φυσικής παίρνατε έναν ελαφρύ ύπνο μάλλον αυτή η ερώτηση θα σας έκανε να το μετανιώσετε.

Πώς θα δοκιμάζατε μια τοστιέρα;

toast-1077984_1280.jpg

Ειλικρινά δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλη απάντηση από το «τη βάζω στην πρίζα, βάζω δυο φέτες ψωμί και περιμένω να δω το αποτέλεσμα για να κρίνω», αλλά ίσως αυτή η απάντηση να μην γίνεται αποδεκτή στην Apple

Ποιο είναι το αγαπημένο σας παγωτό;

icecream.jpg
Φωτογραφία: Shutterstock

Πιθανότατα να πρόκειται για άλλη μία ερώτηση-παγίδα αλλά θα αποτολμούσαμε να απαντήσουμε σορμπέ λεμόνι.

 

πηγη